Storleksguide

Välj rätt mål

Låt oss hjälpa dig med att hitta rätt fotbollsmål till din trädgård. 

Denna guide har skapats i samarbete med en fotbollstränare och hjälper dig med att hitta rätt storlek och kvalitet till fotbollsspelarna hemma i trädgården. Utöver de fem olika storlekarna på mål har vi även två variation av mål, Classic och Pro. Dessa kan du läsa mer om här: Skillnaden på Classic och Pro.

Fotbollsmål - Micro

Höjd: 100cm Bredd: 125cm Djup: 60cm

Våra Micro-mål är ett utmärkt alternativ för dig som har lite plats, eller vill ha ett mål som barnen själva enkelt kan lyfta fram från t.ex garaget när det är dags att spela match. 

Rekommenderas till barn upp till 5 år.

Fotbollsmål - Mini

Höjd: 120cm Bredd: 150cm Djup 70cm

Mini-målet, eller som vissa kallar det 3-manna fotbollsmål är lämpligt för dig som har en mindre trädgård och inte vill förvandla hela gräsmattan till en fotbollsplan. 

Rekommenderas till barn upp till 6 år. 

Fotbollsmål - Junior

Höjd: 140cm / Bredd: 175cm / Djup: 80cm

Junior-målet är en storsäljare hos oss. Storleken passar utmärkt i en medelstor trädgård och målet har en storlek som fungerar både för de yngre spelarna och även när de vuxna vill vara med. 

Rekommenderas till barn mellan 6 – 12 år.

 

Fotbollsmål - Senior

Höjd: 160cm Bredd: 200cm Djup: 90cm

Senior-målet är ett mål anpassat för de äldre barnen som vill komma nära känslan av att spela på ett riktigt 5-manna mål, men där kanske inte platsen för det finns. Eller när hela familjen vill spela och även en vuxen får plats som målvakt. 

Rekommenderas till barn/ungdomar 8 – 13 år.

Fotbollsmål - 5-manna

Höjd: 200cm / Bredd: 300cm / Djup: 100cm

5-manna målet är ett populärt val för de som vill kunna träna ”på riktigt” hemma i trädgården. Storleken lämpar sig utmärkt både för att träna straffskott men också målvaktsräddningar.

Rekommenderas från 10 år och uppåt.